5 november 2021
19:00

Referat: Furulunds IK - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Viktor T, Chanon, Matte, Victor L – Alex, Simon, Pontus, Oskar – Markus Ah, Anton

Avbytare var Maksym som kom in i paus som vänster yttermittfältare för att sedan efter halva halvleken gå upp och avsluta som anfallare, Bashar som spelade sista kvarten som höger yttermittfältare, Ghafur som spelade sista 12 som vänsterback och David som spelade sista 10 som anfallare.

En ganska märklig match med lite heta chanser och två helt olika typer av halvlekar. Vi började riktigt bra första 5-10 minuterna och hade då också vår enda heta målchans på hela matchen när Alex i den 3:e min efter ett fint upplagt anfall fick bollen på kanten och slog ett inlägg som Simon sköt på med ett tillslag ur fint läge men bollen gick tätt utanför.
Man fick samtidigt intrycket att Furulund kände på oss lite, kollade hur vi tänkte spela. När de sedan satsade lite mer framåt tog de över spelet genom mycket långbollar som ledde till många löpdueller som ledde till ett oändligt antal frisparkar för dem, en del korrekta, en del betydligt mindre korrekta, vilket i sin tur betydde att bollen ofta hamnade i eller strax utanför vårt straffområde. Vi hade dock sällan några större besvär att rensa undan, ibland till hörna men dessa hörnor skapade inte heller några större svårigheter.

Det var bara vid ett tillfälle som det ”osade katt” och det var i den 21:a min när vi först tappade boll högt upp i banan så att de kunde komma tre mot två och därefter en av våra två tappade balansen och föll vilket till slut ledde till att en spelare kom helt fri vid straffpunkten och definitivt borde gjort mål men sköt utanför. Vill man vara riktigt generös mot oss själva så kunde det med lite (rätt mycket) tur blivit mål när Simon låg på målvakten när han skulle sparka upp bollen så bra att den tog på honom men denna rekyl gick utanför medan det ju ibland händer att bollen hamnar i målet i sådana situationer.

De spelade rätt aggressivt i första halvlek, vann många närkamper och lyckades ofta bryta bollbanan när vi skulle försöka bygga upp ett anfall, jobbade hårt och var allmänt taggade. De hade ju också mycket större anledning att gå för vinst än vi med tanke på tabelläget. Därför var det väldigt förvånande att de gick ner väldigt mycket i energi i andra halvlek. Ju längre halvleken led, desto mer tilläts vi ta över spelet på mitten vilket ledde till att vi fick till lite längre anfall än i första. Borta var de flesta blockeringarna och närkampsvinsterna. Kan förklaringen ha varit så enkel som att de inte orkade fullfölja i samma tempo som i första? När det gällde de få målchanser som förekom så var det deras, dock alla orsakade av individuellt slarv av olika försvarsspelare.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 4-5 Avslut på mål: 2-8 Avslut utanför: 5-4